Tijd voor een actieve fietsvakantie!
Vaak worden de belangrijkste zaken voor je geregeld: de heen- en terugreis, het verblijf, het plaatselijke vervoer, de reisleiding, een routebeschrijving, soms het bagagetransport, de fiets, de tent. Fietsen van camping naar camping, hotel of andere accomodatie.

Vaak kun je zelf bepalen met welke andere reizigers je samen fietst. Er vormen zich snel kleine groepjes van reizigers met hetzelfde tempo en gelijke interesse. Een aantal reisorganisaties bieden deze populaire fietvakanties aan.

Sawadee Fietsvakanties

Fietsreizen met internationale groep
Sawadee heeft een groot aanbod aan Fietsvakanties wereldwijd.

Djoser Fietsreizen

Djoser fiets – fietsreizen wereldwijd
Groepsfietsreizen wereldwijd. De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen met een goede conditie en gezondheid, die regelmatig op de fiets stapt.

Djoser fietsreis – Italie
Djoser fietsreis – Portugal
Djoser fietsreis – Estland, Letland & Litouwen

Djoser fietsreis – Marokko
Deze avontuurlijke fietsreis voert naar het zuiden van Marokko, naar het ruige Atlasgebergte, de kleurrijke woestijn bij Erfoud en door de magnifieke Draa-vallei.

Djoser fietsreis – Zuid-Afrika
Djoser fietsreis – Vietnam & Cambodja
Djoser fietsreis – Thailand
Djoser fietsreis – Indonesie
Djoser fietsreis – Sri Lanka
Djoser fietsreis – Costa Rica

Djoser fietsreis – Cuba
De fiets is dé manier om het veelzijdige Cuba te ontdekken. Verken koloniale steden, het prachtige landschap en de caraïbische kust in het heerlijke klimaat.

Single fietsreizen

Single fietsreizen bij Aktivatours.nl
Fietsen met andere singles van de ene naar de andere plaats, of juist vanuit één plaats in de omgeving. Overnachtingen op campings, in bungalows, pensions of hotels. De afstanden zijn meestal ca. 15-20 km (ca. 5-7 uur incl. korte pauzes) per wandeldag. Fietsdagen worden soms afgewisseld met vrije dagen. De Aktiva-reisleider vervoert de bagage naar de volgende overnachtingsplaats.

U ontvangt een gedetailleerde Nederlandse routebeschrijving bij de reisbescheiden, die soms plaatselijke gemarkeerde routes volgt. U kunt in uw eigen tempo fietsen, meestal met een aantal andere reizigers dat hetzelfde tempo aanhoudt. Boeken naar keuze in een 1-persoonsaccommodatie of op basis van indeling met een medereiziger van het zelfde geslacht.

SNP Fietsvakanties

SNP Fietsvakanties
SNP Fietsvakanties
Een programma met fietsvakanties voor iedereen. Voor familie en vrienden, van pasgetrouwden tot solisten, van vaders en zonen tot groepjes hartsvriendinnen. Peddelt u graag door de Provence of beklimt u liever de Peruaanse toppen? Aan u de keus, aan ons de organisatie. De wereld is te mooi om ongemerkt aan je voorbij te laten gaan.

SNP Mountainbike vakanties

SNP Mountainbike vakanties
Mountainbiken in de Ardennen, Dolomieten en Eifel

Groeps fietsreizen

Groeps fietsreizen bij Aktivatours.nl
Fietsen van camping naar camping. De afstanden variëren van ca. 40 tot 65 km (ca. 4-6 uur incl. korte pauzes) per fietsdag. Na één of twee fietsdagen is er meestal een vrije dag. De Aktiva/Batavus hybride fiets met 21 versnellingen staat aan het begin van de reis voor u gereed. De Aktiva-reisleider vervoert met de volgwagen de bagage. Heeft u pech onderweg, dan zorgt de Aktiva-reisleider voor een oplossing, bijvoorbeeld een reparatie of een reservefiets.

U ontvangt bij de reisbescheiden een zorgvuldig uitgestippelde Nederlandse routebeschrijving. U kunt zelf bepalen met welke andere reizigers u samen fietst. In de praktijk vormen zich vaak snel kleine groepjes van reizigers met hetzelfde tempo en gelijke interesse.

Eye4cycling

Ga naar Eye4Cycling.nl

Individuele fietsreizen

Individuele fietsreizen bij Aktivatours.nl
Aktiva Tours heeft in diverse landen een aantal aantrekkelijke fietsreizen geselecteerd, soms in samenwerking met lokale fietsspecialisten Het zijn meestal rondreizen van hotel naar hotel, soms van camping naar camping. Altijd met bagagevervoer en een routebeschrijving inclusief kaartmateriaal. U kunt de fietsroutes afleggen in uw eigen tempo. De dagelijkse afstanden variëren van ca. 30 tot 65 kilometer (ca. 3-7 uur incl. korte pauzes).

U heeft de keuze uw eigen fiets mee te nemen, dan wel tevoren een huurfiets te reserveren. Heeft u met een huurfiets pech onderweg, dan zorgt onze vertegenwoordiging ter plaatse voor een oplossing, bijvoorbeeld een reparatie of een reservefiets. U kunt op veel plaatsen (altijd in de begin- en eindplaats, vaak ook in tussenliggende plaatsen) verlengen, wat bij reservering moet worden opgegeven.