Na echtscheiding of overlijden van de partner gaan veel mensen weer een nieuwe relatie aan. Wanneer er kinderen zijn ontstaat er een nieuw samengesteld gezin. Een gezin waar tenminste één van de partners stiefouder is.

Samenwonen met een nieuwe partner kan allerlei zorgen en vragen met zich meebrengen. Dit geldt met name voor gezinnen van ouders met kinderen uit een vorige relatie. Want je hebt niet alleen te maken met je nieuwe liefde, maar ook met jouw of jullie kinderen.
Een leuke vakantie samen kan het nieuwe gezin dichter bij elkaar brengen. Wat zijn de mogelijkheden voor een vakantie met een samengesteld of groter gezin?

Vakanties voor samengestelde gezinnen

Eenoudervakanties zijn inmiddels al populair. Beide eenoudergezinnen kunnen kiezen voor een Eenoudervakantie met verblijf op dezelfde bestemming. Zo kunnen de kinderen wennen aan elkaar.

Campingvakanties

Gezellig kamperen is ook mogelijk. Campings bieden veel mogelijkheden voor gezinnen. Er is keuze uit comfortabele stacaravans of ingerichte bungalowtenten.

BasicReis.nl

Bungalowparken en grotere vakantiehuizen

Samen op vakantie als stiefgezin of samengesteld gezin kan natuurlijk ook. Meestal lukt het wel om een accommodatie te vinden waar je met 3 tot 6 kinderen terecht kunt. Denk aan een leuke grote vakantiewoning of grote bungalow waar je als samengesteld of groot gezin samen van een gezellige vakantie kunt genieten.

Op bungalowparken zijn vaak ook een aantal grotere bungalows beschikbaar met voldoende ruimte. Voor de kinderen zijn er natuurlijk activiteiten, een zwembad en speelmogelijkheden, waardoor ze zich geen moment hoeven te vervelen. Zo hebben de ouders ook de tijd om samen van de vakantie te genieten.

BasicReis.nl